Blog

Feiten & Fabels

Feiten & Fabels over Werving & Selectie Bureaus

Het blijkt bijvoorbeeld dat sommige mensen nog steeds een verkeerd beeld hebben van Werving & Selectie bureaus. Dat je moet betalen om ingeschreven te staan bij een bureau of dat je CV zonder akkoord bij diverse bedrijven wordt neergelegd. 

Om meer duidelijkheid te verschaffen over hoe TalentRecruit te werk gaat, hebben we hieronder feiten en fabels op een rij gezet.


Kandidaat

  • Met behulp van een Werving & Selectie bureau kom je sneller aan een nieuwe baan.

FEIT: TalentRecruit werkt met specialismes; Supply Chain, Sales & Marketing en Finance & HR. Hierin hebben we een groot netwerk waarbij we vanuit de vacature op zoek gaan naar de juiste kandidaat, maar ook in overleg met de kandidaat hen voor kunnen stellen bij organisaties binnen ons netwerk. Doordat we gespecialiseerd zijn kennen we de arbeidsmarkt op ons duimpje en kunnen we snel de match maken tussen kandidaat en bedrijf.

  • Een CV wordt binnen 5 seconde beoordeelt.

FABEL: Natuurlijk wordt een eerste beoordeling op basis van het CV gedaan. Als het een harde eis is dat een kandidaat een HBO studie moet hebben afgerond, dan kunnen we inderdaad vrij snel zien of een kandidaat wel of niet in aanmerking komt voor de functie. Maar het gehele CV wordt beoordeeld, zien we interessante werkervaring die wel goed past bij de functie, ook al heeft deze kandidaat geen HBO diploma, dan kan het toch zijn dat we de kandidaat meenemen in de procedure.

  • Wanneer je via een Werving & selectie bureau aan het werk gaat, verdien je minder.

FABEL: bij TalentRecruit werken we met een bemiddelings-fee. Wanneer een kandidaat een aanbod krijgt van de werkgever en op contract gaat, dan wordt de kandidaat ingeschaald op basis van de geldende CAO of loonschaal bij deze organisatie. Zo zal een kandidaat hetzelfde verdienen als een andere werknemer. TalentRecruit krijgt een fee gerelateerd aan het salaris en zal dus nooit salaris “afsnoepen” van de werknemer. 

  • Inschrijven bij een Werving & Selectie bureau kost geld.

FABEL: Het inschrijven bij TalentRecruit is gratis. Je kunt je telefonisch melden bij ons, via de website inschrijven, of op een vacature reageren. Wij nemen dit dan in behandeling en nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook wanneer we een passende baan hebben gevonden voor je en je gaat beginnen aan je nieuwe uitdaging, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Onze diensten zijn helemaal kosteloos.

Opdrachtgever

  • Voordat een Werving & Selectie bureau ook maar iets doet, moet ik al betalen.

FABEL: Dit geldt zeker voor sommige bureaus, maar niet voor TalentRecruit. Wij werken op “no cure no pay” basis. Dit houdt in dat er pas een fee in rekening gebracht wordt op het moment dat de kandidaat daadwerkelijk gaat starten bij een organisatie en er dus een succesvolle bemiddeling tot stand is gekomen.

  • Recruiters schuiven alleen maar met een CV.

FABEL: TalentRecruit denkt mee met de organisatie. We proberen de organisatie werk uit handen te nemen door het wervingsproces over te nemen en de eerste selectie uit te voeren. Dit scheelt een organisatie veel tijd en hierdoor dus ook geld. Als we alleen maar met een CV zouden schuiven zou het de organisatie alleen maar meer tijd kosten. Daarom nemen wij alvorens met een vacature aan de slag te gaan, uitvoerig de functie door om goed te weten waar men naar op zoek is.

  • Recruiters sturen je CV zonder goedkeuring van de kandidaat.

FABEL: We krijgen dit van kandidaten en organisaties wel eens te horen en we kunnen u verzekeren dat dit niet gebeurd. Alleen met uitdrukkelijke toestemming van de kandidaat kan een kandidaat op een vacature worden voorgesteld, of vrijblijvend worden aangeboden bij een organisatie. Zonder toestemming zal TalentRecruit dit nooit doen. Elke kandidaat weet dus altijd voor welke vacature en bij welk bedrijf hij/ zij voorgesteld wordt.

  • Recruiters denken met je mee.

FEIT: Recruitment is ons vak. Voordat TalentRecruit met een vacature aan de slag gaat, nemen we de vacature uitvoerig door met de organisatie. Zo kunnen we alle twijfels wegnemen en weten we precies waar de organisatie naar op zoek is. Wanneer er soms nog twijfels zijn bij ofwel de kandidaat, ofwel de organisatie, dan denkt TalentRecruit met ze mee. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van een meeloopdag, of toch het afnemen van een assessment om die laatste twijfel weg te nemen. Daarnaast zijn al onze Recruitment Professionals specialisten in hun vakgebied en kunnen daardoor organisaties van advies in hun specialisme voorzien. 

Recente berichten

"Evenwicht"
8-02-2023
Aftermovie opening nieuwe kantoor TalentRecruit en TR-flex
8-02-2023
Interview Hans met Twentevisie over de uitbreiding met TR-Flex.
23-09-2022

The next step

Toe aan een nieuwe stap in je carriére? Zet hem hier en vind een baan waarbij je echt het verschil kunt maken, met volop uitdaging en collega's die met open armen ontvangen.

Schrijf je in!

Inschrijven
Talent Recruit gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.